Terugblik op informatiemarkt op 10 april 2024

Op 10 april kwamen enkele tientallen mensen naar de bijeenkomst over het Windpark Achtmaal in Dorpshuis De Nachtegaal.

Bij de stand van adviesbureau Bosch & Van Rijn konden ze meer te weten komen over geluid en schaduw van het windpark, en wat deze betekenen voor individuele woningen en bedrijven.

Vooral de visualisaties trokken veel aandacht. Mensen konden ter plekke een visualisatie krijgen van hoe het windpark eruit zou zien vanaf hun adres.

Naast de kritische geluiden over de visuele gevolgen van het windpark en de mogelijke verstoring van de leefbaarheid door geluid en slagschaduw, bleek er ook begrip te zijn voor de keuze van de locatie in het licht van de noodzakelijke energietransitie.

Daarnaast werd er interesse getoond in lokale participatie in het project en hebben enkelen zich ingeschreven voor deelname aan een energie-coöperatie.

Over het algemeen was de bijeenkomst nuttig omdat we door individuele gesprekken met inwoners van Achtmaal een beter begrip kregen van hun zorgen en wensen.

Wij willen de bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid. Wij blijven graag met de omgeving in gesprek.

In de tussentijd kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. U kunt zich ook hier aanmelden als geïnteresseerde in de energie-coöperatie.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Zie onder de kaarten van adviesbureau Bosch & Van Rijn over slagschaduw en geluid:

26 apr 2024
26 apr 2024

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.